כסטודיו שמתמחה הן בתכנון אדריכלי ועיצוב פנים והן בתכנון תאורה אדריכלית,
אנחנו נתקלים לא פעם בלקוחות ששואלים אותנו מה החשיבות של תכנון התאורה בפרוייקט ומה ההבדל בין תכנון תאורה שנעשה על ידי אדריכל הפרוייקט או מהנדס החשמל לבין תכנון תאורה שנעשה על ידי יועץ תאורה מקצועי.
עיצוב תאורה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בכל פרוייקט בנייה ובמיוחד בבנייה של נכס לשימוש מסחרי. תאורה אדריכלית מיטבית, אשר מותאמת למבנה, לחללים מהם הוא מורכב ולאופי השימוש העתידי בו, מצריכה מחשבה רבה ותכנון מעמיק הכולל התייחסות למגוון רחב של גורמים, אותם יוכל לספק לכם רק מומחה בתחום – יועץ תאורה מקצועי.
לשימוש בשירותיו של יועץ תאורה, ובפרט בבנייה של נכס לשימוש מסחרי, יש שבעה יתרונות בולטים:
1. הסבת תשומת לב לנכס – אחד המרכיבים החשובים בעיצוב תאורה מקצועי לנכס מסחרי הוא התאורה הסביבתית והחזיתית של הנכס. באמצעות תכנון נכון של תאורה, אנו יכולים להסב את תשומת ליבם של לקוחות פוטנציאליים אל המקום, לוודא שאיש לא יפספס אותו, ולהצהיר כבר מבחוץ על אופיו ועל השירותים שביכולתו לספק ללקוח.
2. הגדלת מכירות – תאורה נכונה ונעימה מגדילה מכירות, נקודה. שימוש נכון בתאורה יגרום לכם ליהנות מהשהייה במקום מסוים ולהאריך את שהותכם בו, בעוד שתאורה לא נעימה וצורמת תבריח אתכם במהירות מהמקום, מבלי שתהיו בכלל מודעים לכך.
3. יצירת רגש אצל הלקוח – מעבר לתחושה הנעימה שתאורה יכולה לייצר, תכנון נכון של תאורה יכול להכתיב אווירה, לייצר חוויה ואפילו לעורר רגש: תאורה צבעונית תעורר שמחה, תאורה מעומעמת תייצר תחושת רומנטיקה ואינטימיות ואילו חוסר בתאורה עשוי לעורר תחושת פחד. אפקט זה הוא בדיוק אותו גורם חמקמק ובלתי מוסבר שכל בעל עסק מייחל לו, אשר גורם ללקוחות להעדיף מקום מסוים על פני מתחריו.
4. הדגשת אלמנטים אדריכליים במבנה – יועצי התאורה שלנו מתמחים בעיצוב חוויה לילית עבור הלקוחות שלכם, ויודעים כיצד לנתב אותם בתוכה על פי רצונכם. הדגשה של אלמנטים מסוימים אותם אתם מעוניינים להבליט והחשכה של אלמנטים אחרים אותם אתם אולי מבקשים להסתיר, יצירת אשליה של מבנה גבוה או נמוך יותר – כל אלו ועוד מאפשרים לנו לכוון את הלקוחות שלכם ולהוביל אותם בדיוק לאן להסתכל, לאן ללכת בתוך המבנה ולמה לשים לב.
5. בקרת תאורה חכמה – בעידן המודרני ישנן מערכות תאורה חכמות בפרוטוקולים בינלאומיים אשר יודעות להתממשק עם מערכת בקרת המבנה ולאפשר כיוונון אוטומטי של התאורה בהתאם לגורמים שונים. כך, למשל, ניתן להתקין חיישנים של תאורה טבעית המחשבים את כמות האור הטבעי שנכנס מבחוץ, ובהתאם לכך מופעלת עוצמת התאורה הרצויה, לייצר ממשק בין מערכת התאורה לבין מערכות מולטימדיה (החשכת החלל עם הפעלת מערכת המולטימדיה, לדוגמא, כמו באולמות קולנוע) ועוד. מעבר ליעילות ולנוחות, בקרת תאורה חכמה מאפשרת גם חסכון משמעותי בעלויות החשמל.
6. בחירת גופי תאורה איכותיים –תאורת לד היא כיום התאורה הנפוצה ביותר בשל יתרונות רבים שמגיעים עמה, אך מגוון גופי התאורה הקיימים בשוק הוא עצום ועשוי להיות מבלבל. עין בלתי מקצועית אולי לא תזהה הבדל גדול בין גופי תאורה מסוגים שונים מלבד הפרשי מחיר, ולכן ייתכן שתתפתו לבחור בגופי תאורה זולים, אך למעשה קיימים בין הסוגים השונים הבדלים משמעותיים אותם חשוב לקחת בחשבון: עמידות ואורך החיים של גוף התאורה, מקדם הסינוור, מדד העברת הצבע (CRI – עד כמה הצבעים משתקפים במדויק תחת מקור האור) ועוד. אנו, כמומחים בתחום, נדע לברור עבור כל מטרה את גופי התאורה האיכותיים והנכונים ביותר.
7. שימוש נכון בגווני האור ובעוצמתו – החלטות נוספות שייראו אולי פעוטות למי שאינו בקי בתחום התאורה, אך בסופו של דבר ישפיעו משמעותית על החוויה של המבקרים במקום, נוגעות לשימוש בגווני האור ובעוצמתו. תהליך עיצוב ותכנון התאורה מורכב משיקולים תכנוניים אותם אנו גוזרים מתוך מחשבה על התוצאה הסופית, באמצעות ספקטרום עשיר של גוונים ועוצמות (לדוגמא: הצפת החלל בתאורה לבנה ועוצמתית לעומת שימוש בגופי תאורה נסתרים עם גוון אור צהוב וחם). מאחורי כל בחירה שלנו עומדת אמירה המותאמת למטרת הנכס, לצרכיו ולמבנה עצמו.
שבעת הסעיפים הללו הם רק טעימה קטנה מהחשיבות של יועץ תאורה עבור הפרוייקט שלכם ומהמורכבות של עבודתו. לשימוש נכון בתאורה יש כוח רב – אנחנו כאן כדי לעזור לכם לרתום אותו לטובתכם.